Preventieve behandeling

Professionele gebitsreiniging

Bacteriën in tandplak en tandsteen zijn de veroorzakers van ontstoken en bloedend tandvlees. Tandplak kunt u zelf verwijderen door middel van de juiste poetstechniek en gebruik van floss, ragers of tandenstokers. Op plekken waar tandplak onvoldoende wordt verwijderd, wordt het tandsteen en moet het gebit professioneel gereinigd worden.
Een door de mondhygiëniste uitgevoerde professionele gebitsreiniging bestaat uit het verwijderen van aanslag, tandplak en tandsteen zowel boven als onder het tandvlees. Door de combinatie van een goede mondhygiëne en regelmatig professionele gebitsreiniging verdwijnt een ontsteking.

Voorlichting en instructie 

Om uw gebit gezond te houden, is een goede mondhygiëne van groot belang. De mondhygiënist geeft u voorlichting en instructies over  juiste poetsmethode en op welke manier u de ruimte tussen de tanden en kiezen kunt reinigen.
Door het opvolgen van uw persoonlijke mondzorg adviezen behoudt u behaalde behandelresultaten en zorgt u er zelf voor dat de mond gezond blijft.

Sealen & fluoridebehandeling

Sealen is een manier om de net doorgebroken kiezen te beschermen tegen gaatjes. Groeven en putjes, waar de tanden het meest gevoelig zijn voor gaatjes, worden bij het sealen afgedicht. Bacteriën kunnen er daardoor niet bij komen. Regelmatige controle van de groeven en putjes blijft noodzakelijk.

Fluoride maakt tanden en kiezen sterker en beter bestand tegen gaatjes. Daarom is het ook toegevoegd aan tandpasta. Bij een fluoridebehandeling wordt  fluoride-gel aangebracht op de tanden en kiezen. De fluoride-gel kan op verschillende manieren aangebracht worden. De mondhygiënist zal uiteindelijk beslissen welke manier het beste bij u past.

Professionele reiniging van implantaten

Ook als u gebitsimplantaten heeft, kunnen schadelijke bacteriën zich daarop vestigen en het tandvlees gaan ontsteken. Dagelijkse reiniging van uw implantaten is daarom van groot belang. De mondhygiëniste voorziet u van specifieke adviezen en instructies voor het reinigen van uw implantaten. Bovendien zullen de implantaten en eventuele protheses professioneel gereinigd worden met speciale instrumenten om beschadigingen te voorkomen.