Werkwijze Mondzorg Rijnmond

Afspraken annuleren

Wanneer u uw afspraak bij de mondhygiënist wilt annuleren of verzetten, verzoeken wij u dit uiterlijk 24 uur van tevoren aan te geven. Dat kan telefonisch of per e-mail.

Als een afspraak niet of te laat wordt gezegd, zijn wij genoodzaakt een deel van de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen. Deze kosten bedragen minimaal €35,-. 

Vergoeding

Als u een aanvullende tandartsverzekering heeft wordt behandeling door een mondhygiënist vaak geheel of gedeeltelijk vergoed. Voor kinderen en jongeren tót 18 jaar wordt alle mondzorg vergoed vanuit de basisverzekering.

U dient zelf bij uw zorgverzekering te informeren of de behandeling bij de mondhygiënist wordt vergoed. Meer informatie vindt u op www.allesoverhetgebit.nl.

Röntgenfoto’s

Vóór uw afspraak vragen wij u om bij uw tandarts de meest recente röntgenfoto’s op te vragen. Deze foto’s geven de mondhygiënist een beter beeld van de situatie en zijn van belang voor het stellen van de juiste diagnose.
U kunt de röntgenfoto’s zelf meenemen of digitaal laten versturen. Dit voorkomt dubbele kosten en onnodig tijdverlies.

Betalingen

De afhandeling van betalingen is ondergebracht bij Famed. Wanneer u een aanvullende tandartsverzekering heeft, wordt uw nota door Famed rechtstreeks bij uw verzekering ingediend.